főoldalBemutatkozásAdóparadicsomokOffshore bankszámlaDíjak és csomagokPrivate bankingKész cégekGYIKKapcsolatOffshoreBLOG
keresés

Vissza
OFFSHORE.CO Adóparadicsomok Karib tenger Brit Virgin szigetek Információk a BVI-ről

Információk a Brit Virgin szigetekről

Általános információk

A Brit Virgin szigetek egy brit fennhatóság alá tartozó terület, ami számos kis szigetből áll, Puerto Rico-ról 50 mérföldre keletre, a karib-tengeri USA Virgin szigetek mellett. A Brit Virgin szigetek fő szigetei Tortola, Virgin Gorda, Anegada és a Josh Van Dyke. A Brit Virgin szigetek fővárosa Road Town, ami Tortola-n helyezkedik el. A szigetek népessége hozzávetőleg 19.000 fő, melyet afro-karibi, európai, amerikai és ázsiai etnikumok alkotnak.
Kormány

A Brit Virgin szigetek államfője az angol királynő. Őt egy kinevezett Kormányzó képviseli. Angliai hatáskörébe tartozik a szigetek honvédelme, belbiztonsága és külügye.

Kétkamarás Westminster-i modellre épült parlamentáris demokrácia működik, helyileg megválasztott tagokkal. A parlamentet két testület alkotja, a Végrehajtó Tanács, melynek elnöke a kinevezett Kormányzó, és további tagjai a Főügyész (hivatalból), a Miniszterelnök (akit a Kormányzó választ ki a törvényhozó testület tagjai közül), valamint három másik miniszter a Miniszterelnök javaslata alapján. A törvényhozó tanács a négy miniszterből, valamint 9 egyéb megválasztott képviselőből áll. A törvényhozó tanács elnöke a tanácson kívülről megválasztott szóvivő. 

Igazságszolgáltatás

Az igazságszolgáltatási rendszer a Kelet-Karibi Legfelsőbb Bíróság irányítása alá tartozik, és a Felső Bíróságból, valamint a Fellebbezési Bíróságból áll. A legmagasabb szintű bírói fórum az angol Privy Council. A jogrendszer alapja a brit Common Law és törvények, melyeket a helyi törvényhozó tanács jóváhagyott, valamint a Kormányzó aláírt.

Gazdaság

A Brit Virgin szigetek gazdasága főként a turizmus és pénzügyi szolgáltatások szektortól függ. A turizmus alapját a búvárkodás, jacht és tengerjáró hajó turizmus képezi. A Brit Virgin szigetek szigetvilág számos szigetből áll, melyek különböző dolgokat kínálnak a látgatóknak és lakosoknak egyaránt. Végtelen fehér homokú strandok Anegada-n és smaragdzöld hegyek Tortola-n. A nagyszámú szigetecske és korallzátony kiváló hajózási élményt biztosít, és az elhagyott strandok kiválóan alkalmasak ejtőzésre és napozásra.  A kultúra gazdag és változatos. Az év során számos helyi történelmi, művészeti, táncos és zenei esemény látogatható.

A látogatók elszállásolását számos luxus nyaralóhely, családias villa, fogadó és régies hotel biztosítja. Az éjszakára is maradó látogatók megközelítőleg 55%-a yacht-ok fedélzetén marad, és e látogatók teszik ki a turizmus szektor bevételeinek 60%-át. 

Pénzügyi szolgáltatások

A kormány, valamint a magánszektor közötti szoros partneri viszony jelentősen hozzájárult a pénzügyi szolgáltatások szektor sikeréhez, ami durván 50%-át teszi ki a kormány bevételeinek. Egyre növekszik a Brit Virgin szigetekre vonzott ázsiai, közel-keleti és kelet-európai társaságok száma, a magas színvonalú pénzügyi szolgáltatási szektor, s különösen az Offshore Nemzetközi Gazdasági Társaságok miatt.

A Brit Virgin szigetek egyike a világ vezető pénzügyi központjainak, ami egy progresszív módon vezetett brit fennhatóságú terület vezető szerepét, valamint integritását biztosítja, valamint egy kifinomult demokratikus és stabil társadalmat. A kormány elkötelezett a befektetők személyes adatainak védelme, valamint a professzionális banki, jogi, számviteli, vagyonkezelési, és menedzsment szolgáltatások nyújtása mellett. A magánszektorral együtt a kormány folytatja az innovatív pénzügyi szolgáltatási koncepciók átvételét, ami megfelel a pénzügyi iparág hírnevének védelmére és emelésére vonatkozó prioritásainak.

A Nemzetközi Gazdasági Társaságok (IBC-k)

A Brit Virgin szigeteki társaságok (vagy BVI IBC-k), melyek az 1984. évi 8. sz. Nemzetközi Gazdasági Társaságokról szóló törvény alapján kerültek megalapításra, egyenletes növekedést mutatnak, és a törvény alapján megalapított társaságok száma 450.000 fölé tehető.

Az 1984. évi 8. sz. Brit Virgin szigeteki Nemzetközi Gazdasági Társaságokról szóló törvény célja a törvényi szabályozói háttér biztosítása azon társaságok számára, akik nemzetközi tevékenységet kívánnak végezni egy adómentes, biztonságos, és adatokat bizalmasan kezelő környezetben.  A Brit Virgin szigetek magas szintű szakmai infrastruktúrát biztosít, kompetitív előnyökkel a legtöbb offshore joghatóság felett. A társaságok más joghatóságokból áttehetik székhelyüket a Brit Virgin szigetekre. Ezen túl, a Brit Virgin szigeteki offshore cégek, azaz IBC-k, rugalmasan áttehetik székhelyüket a Brit Virgin szigeteken kívülre. Használja ki ezt a népszerű és széles körben használt céges formát, ami rugalmas struktúrát biztosít az Ön napi igényeinek megfelelően.