főoldalBemutatkozásAdóparadicsomokOffshore bankszámlaDíjak és csomagokPrivate bankingKész cégekGYIKKapcsolatOffshoreBLOG
keresés

Vissza
OFFSHORE.CO Adóparadicsomok Észak-Amerika USA Oregon

OREGON: Korlátolt Felelősségű Társaság (LLC)

Oregon az USA 33. állama, és e státuszt 1859. februárjában érte el, amikor elfogadta az 1858-ban megszövegezett alkotmányt.

A Csendes óceáni észak-nyugati részen elhelyezkedő Oregon rendszeres és könnyű hajózási kapcsolatokkal rendelkezik az ázsiai piacok felé. A nagy Kalifornia délről határolja, ily módon Oregon előnyösen részesült az USA e részébe áramló high-tech iparágakból.

A nagymértékben diverzifikált gazdaság gazdasági sikert hozott Oregon számára, bár a Kormányok Földhasználati Szabályozása kedvezőtlenül érintette, ami korlátozza a fa erőforrások felhasználását a Szövetségi földterületeken.  A rönk és a furnérlemez a két fő iparág, ami e politika miatt visszaesett. 

A 90-es évek közepén tapasztalt Dot.Com jelenség szintén negatív hatásokkal járt, amikor a szektorban elkezdődött a recesszió a 90-es évek végén, és 2000-es évek elején. A korlátolt felelősségű társasági szabályozás jóváhagyásával Oregon azt reméli, hogy a szolgáltató szektor megerősödik e viszonylag ismeretlen, de előnyös gazdasági társasági forma kihasználásával.

Korlátolt Felelősségű Társaság (LLC)

A korlátolt felelősségű társaság 1988-ban vált elfogadott és népszerű gazdasági társasági formává, amikor az USA adóhatóság (IRS) szabályozás tárgyává tette az LLC-k adózás szempontú kezelését, és lehetővé tette az „átmenő’ adózási státuszt, míg továbbra is lehetővé tette a tagok (tulajdonosok) számára saját eszközeik és magánvagyonuk védelmét.
Az Oregoni Korlátolt Felelősségű Társaság egyedülálló jellege a többi USA gazdasági társasághoz hasonló előnyöket biztosítja, az azoknál megtalálható korlátozások nélkül. A legfontosabb azon személy vagy személyek csoportja számára, akik USA társaságot alapítani kívánnak, hogy az LLC státusza nagymértékben hasonló az adóparadicsomokban bejegyzett hagyományos offshore társasághoz (IBC). Az USA LLC az USA-n kívül végzett üzleti tranzakciókra nézve adómentes, valamint amennyiben tagjai külföldiek. Gyakran Oregoni offshore társaságként, vagy Oregoni offshore LLC-ként is említik.

Javasolt, hogy legalább két magánszemély tag legyen, akik nem USA állampolgárok, és nem USA illetékességűek.

Az Oregoni LLC-k jellemzői és előnyei

Megalapítás

 • Az Oregoni LLC neve nem hasonlíthat valamely Oregon-ban bejegyzett társaság nevéhez, és a „Korlátolt Felelősségű Társaság”, vagy „LLC” kifejezésekkel kell végződnie.
 • Szükség van bejegyzett képviselőre és székhelyre Oregoni utcanévvel. Megadhat postacímet is. E szolgáltatásokat mi biztosítjuk.
 • A bejegyzett képviselő elkészíti és benyújtja a Társasági szerződést az Oregoni Államtitkárságra, mely időpontban az LLC jogilag létrejön.

Struktúra

 • Az Oregoni LLC törvényes gazdasági társaság, és azt tulajdonosaitól külön kezelik.
 • Az LLC nem bocsát ki részvényeket, emiatt nincsenek részvényesei. A tulajdonosai az LLC tagjai.
 • Az Oregoni LLC megalapítható egy taggal is, ugyanakkor ez nem javasolt külföldi tulajdonos esetén.  Az egy tagú LLC egyéni vállalkozásnak minősülhet, mely esetben teljes világszintű jövedelme után kerül megadóztatásra.
 • A két vagy több természetes személy által megalapított LLC esetében az adózás kedvezőbb.

Menedzsment

 • Az Oregoni LLC tagjai végzik általában a menedzsment tevékenységeket. A tagok hatásköre szokásos esetben egyenes arányban van az LLC nyereségéből való részesedésükkel.
 • Menedzser is kinevezhető, amennyiben ez kényelmesebb.
 • A menedzser lehet valamelyik tag is.
 • Nincs igazgatóság. A menedzser közvetlenül felel a tagok felé.

Tulajdonlás

 • Az Oregon LLC a tagok tulajdonában van. 
 • Az Oregoni LLC-t külföldi személyek és/vagy cégek is tulajdonolhatják.
 • Az LLC részvénytársaság, más LLC, partnerség, vagyonkezelő, nyugdíjalap, alapítvány, és USA illetékességű személyek tulajdonában is lehet. 
 • Nincs korlátozás a tagok számát, és azok illetékességét vagy állampolgárságát illetően.

Kötelezettségek

 • Az Oregoni LLC vagyonvédelmet nyújt tulajdonosai részére. A korlátolt felelősségű státusz biztosítja, hogy a tartozásokért és egyéb kötelezettségekért egyedül a társaság feleljen.

Adók

 • Az Oregoni LLC adómentes gazdasági társaság.
 • A tulajdonosok nyereség felosztásából származó bevétele a tulajdonosnál kerül megadóztatásra személyi jövedelemadó formájában. 
 • Amennyiben USA-n belüli vállalkozási vagy kereskedelmi tevékenységből nem történik jövedelemszerzés, a külföldi tagok nem adókötelesek az USA-ban, és nem kell adóbevallást beadniuk.
 • Javasolt, hogy az LLC megalapítása során, a külföldi tagok természetes személyek legyenek. Amennyiben azt külföldi jogi személyek alapítják meg, mint pl. cégek vagy részvénytársaságok, az USA Adóhatóság az LLC-t valamely külföldi cég USA-beli fiókvállalatának tekintheti, mely esetben azt világszintű jövedelme után adóztatja meg.
 • A jövedelem akkor nem az USÁ-ból származik, ha a következő feltételek teljesülnek:
  • Az LLC nem kapcsolódik valamely USA-ban végzett kereskedelmi vagy üzleti tevékenységhez 
  • Nem alkalmaz USA illetékességű személyeket állandó jogviszonyban
  • Nincs üzleti tevékenység végzésére kijelölt helye az USÁ-ban. Ez nem vonatkozik olyan irodára, amit nagyobb időközönként igénybe vesz.

Ülések és nyilvántartások

 • Az Oregoni LLC taggyűléseire vonatkozóan nincs törvényi előírás. Ha szükséges, a tagok tarthatnak taggyűlést, bármilyen általuk választott formában.
 • A könyvelést és egyéb nyilvántartásokat nem kell benyújtani, kivéve a 1065. számú nyomtatványt, amit évente kell benyújtani az IRS-hez, annak biztosítására, az USA illetékességű személyek megfelelően bevallják nyereségüket.

Az Oregoni LLC folyamatosan működhet. A tagok részesedésének eladására, átruházására, vagy elidegenítésére vonatkozó feltételeket a Tagok általi megállapodásban lehet rögzíteni.

Névleges tagok alkalmazhatók, és mi biztosítani tudjuk e szolgáltatást.

Az Oregoni LLC megfelelő eszköz lehet külföldiek számára adómentes jövedelem megszerzédéhez egy USA gazdasági társaság felhasználásával, anélkül, hogy az USA-ban vállalkozási tevékenység történne.

Az Oregoni LLC-ket az USA-n kívüli adóhatóságok nem ismerik, szemben a Delaware-i LLC-kkel, melyet gyakran használnak adócsökkentési célokra.

Ha szüksége van egy USA gazdasági társaságra, ugyanakkor, nem kívánja magára felhívni a figyelmet, az Oregoni LLC lehet a bölcs döntés.