főoldalBemutatkozásAdóparadicsomokOffshore bankszámlaDíjak és csomagokPrivate bankingKész cégekGYIKKapcsolatOffshoreBLOG
keresés

Vissza
OFFSHORE.CO Adóparadicsomok Észak-Amerika USA Delaware

Delaware: Korlátolt Felelősségű Társaság (LLC)

Delaware volt azon 13 állam egyike, aki a Szövetségi Alkotmányt megalkotta, ily módon „Első Állam”-nak is nevezik.

New York City és Washington D.C. között félúton,  Delaware, aki népesség szempontjából maga az USA államok közül utolsók között van, az USA teljes lakossága 1/3-a között helyezkedik el, és kiváló hozzáféréssel rendelkezik a főbb belföldi és export piacokhoz autópálya, vasúti, tengeri és légi úton egyaránt.  Az infrastruktúra magas szinten fejlett, és mélyvízi szabadkikötővel rendelkezik Port Wilmington-nál a Delaware folyón, csupán 60 mérföldre az Atlanti óceáni hajózási útvonalaktól. 

1992. októberében a Delaware-i jog elismerte a Korlátolt Felelősségű Társaságokat (LLC-k). Az LLC a Corporation legjobb oldalait, valamint a korlátozott partneri viszonyt kombinálja túl sok korlátozás nélkül.

Delaware jól ismert a Delaware-i Általános Cégtörvényéről, amiről azt mondják, hogy az USA-ban a legbarátságosabb. A Delaware-i cégjogi ügyekben egy külön bíróság, a The Chancery Court ítélkezik, amely gyors és hatékony. Az ügyeket kijelölt bírók (és nem esküdtszék) tárgyalják, akik írásos, és jól átgondolt határozatokat hoznak. Mindezek alapján a Delaware-i cégalapításkor Ön jól ismeri egy stabil rendszer szabályait.

Delaware a New York-i Értéktőzsdén jegyzett cégek 50%-ának ad otthont. 

Korlátolt Felelősségű Társaság (LLC)

1991. októberében Delaware elfogadta a Delaware-i Korlátolt Felelősségű Társaság (LLC) bejegyzését lehetővé tevő jogi szabályozást.

Az USA-ban elsőként 1977-ben jogszabályilag elismert LLC mára az USA mind az 50 államában elfogadásra került, eltérő formákban. Delaware Általános Cégtörvényéről, valamint a cégalapításhoz vonzó helyszínként vált ismertté. A Delaware-i cégek LLC néven ismertek, és a Corporation (részvénytársaság), valamint a korlátozott partnerség legjobb tulajdonságait ötvözik.  E cégforma védi a tulajdonosok magánvagyonát, míg lehetővé teszi számukra az „átmenő” adózást, az USA „S” típusú részvénytársaságira vonatkozó korlátozás nélkül. Ennél is fontosabb azon személy, vagy személyek csoportja számára, aki USA céggel kíván rendelkezni, hogy a cég az offshore adóparadicsomokban bejegyzett hagyományos Offshore Cég (IBC)-hez hasonló előnyöket nyújtsa. A Delaware-i LLC-ket „Delaware-i Offshore cégek”-nek, vagy „Delaware-i cégek külföldiek részére” néven is hívják. A külföldi tagokkal rendelkező LLC-k USÁ-n kívül végzett üzleti tranzakciói és megszerzett juttatásai adómentesek. 

Az USA adómentesség igénybevételéhez javasolt, hogy az LLC-nek kettő vagy több tagja legyen.

A Delaware-i Korlátolt Felelősségű Társaság jellemzői

 • A Delaware LLC-t egy vagy több  tag is megalapíthatja.
 • Adózási célokra, az LLC külföldi jogi személy tagjai (mint. pl. társaságok vagy részvénytársaságok) miatt az IRS az LLC-t valamely külföldi cég USA-beli fióktelepének nyilváníthatja, mely esetben az LLC világszintű jövedelme után válik adókötelessé. Emiatt javasolt, hogy a Delaware-o offshore cégek külföldi tagjai természetes személyek legyenek.
 • Az LLC nem bocsát ki részvényeket, ily módon nincsenek részvényesei. Az LLC tagjait emiatt tagoknak hívjuk.
 • A Delaware-i LLC az állam által bejegyzett jogi személy, aki tagjaitól külön kezelendő.
  • A Delaware-i LLC-t a világ minden táján az USA-ban törvényesen bejegyzett társaságként ismerik el.
 • A korlátolt felelősség státusz miatt a törvény védi a tagokat (tulajdonosokat) az LLC tartozásaitól és egyéb kötelezettségeitől.
 • A Delaware-i offshore cégalapítást követően, a Delaware-i offshore LLC tulajdonosának kockázata az LLC-ben történő befektetése mértékéig áll fenn, és személyes vagyona védelmet élvez.
 • A Delaware-i Korlátolt Felelősségű Társaságot teljes mértékben külföldiek is tulajdonolhatják.
 • Az LLC-nek részvénytársaság, partnerség, vagyonkezelő, alapítvány, és nyugdíjpénztár is lehet tulajdonosa.
 • A Delaware-i cégalapítást követően, a Korlátolt Felelősségű Társaságnak a cégnév után fel kell tüntetnie a Korlátolt Felelősségű Társaság kifejezést, vagy az LLC rövidítést.
 • A Delaware-i LLC-t az USA adóhatósága átmenő adózás alapon kezeli, azaz az LLC nyeresége nem kerül megadóztatásra. Az LLC nyeresége szétosztásra kerül a tagok között, akik személyi jövedelemadó alapon kerülnek megadóztatásra.
 • A külföldi személyeket az USA az USÁ-n kívül szerzett jövedelmük után nem adóztathatja meg. Amennyiben az LLC az USA-n kívülről szerzi nyereségét, a külföldi tagoknak nem kell adóbevallást benyújtania.
 • A Delaware-i LLC tagjait illetően nincs korlátozás.
 • Az LLC igazgatását általában a tagok látják el. Amennyiben szükségesnek ítélik, egy külső menedzser alkalmazására is sor kerülhet, aki közvetlenül a tagoknak felel.
 • Az LLC struktúrája nem igényli igazgatóság felállítását. A törvény rugalmassága lehetővé teszi, hogy a tagok, akár írásbeli, akár szóbeli megegyezés útján hozzák meg a döntéseket, a legmegfelelőbb menedzsment struktúrára, valamint a nyereség felosztására vonatkozóan.
 • A szavazási hatáskör általában a tagok nyereségből való részesedésével közvetlenül arányos.
 • A Delaware-i LLC menedzsere lehet tag is.
 • Nincs törvényi előírás a taggyűlésre, vagy a nyilvántartások vezetésére vonatkozóan. Javasolt, hogy két vagy több tag esetén Tagok közötti megállapodás kerüljön aláírásra.
 • Ha a tagok gyűlést tartanak, az bárhol a világon megtartható, és a tagok számára bármely kényelmes módon.
 • Éves Jelentés szükséges, ami meghatározza a nyereség USA illetékességű személyek számára való felosztását.
 • A Delaware-i LLC megfelelő forma a külföldi személyek számára adómentes (nem az USÁ-ban szerzett) jövedelem megszerzéséhez, egy USA gazdasági társaság felhasználásával.  
 • A Delaware-i LLC tagjai nem adókötelesek az USÁ-ban, az alábbi feltételek mellett: 
  • A tagok nem USA illetékességűek
  • Az LLC nem alkalmaz USA illetékességű személyeket állandó alkalmazottként, illetve nincs e célra kijelölt üzletviteli helye az USÁ-ban
  • Az LLC nem végez olyan üzleti tevékenységet, ami valamilyen USA-beli vállalkozáshoz vagy kereskedelmi tevékenységhez kapcsolódik
 • A Delaware-i LLC folyamatosan működhet, és a tagság könnyen átruházható. Amennyiben alternatív feltételek kikötésére van szükség, ajánlott Tagok közötti megállapodást kötni.

Delaware híres Általános Cégtörvényéről, ami stabil jogi alapot biztosít. A Chancery Court ítélkezik valamennyi cégügyben. A bíróságok nem alkalmaznak esküdtszéket, és a döntések írott véleményként kerülnek kibocsátásra, így a peres ügyeket nem egy esküdtszék érzelmei, hanem stabil törvények vezérlik. 

Szükség van bejegyzett képviselőre és székhelyre, amelyet mi biztosítani tudunk, a névleges menedzsment szolgáltatással együtt. Készek vagyunk Névleges tagokat is biztosítani.